2019 Benchmark Report: Through the SIG Looking Glass - SIG | Getting software right for a healthier digital world

2019 Benchmark Report: Through the SIG looking glass

Sinds onze oprichting in 2000, hebben wij bij SIG velen klanten mogen helpen bij het verbeteren van de softwarekwaliteit. In bijna 20 jaar is de softwarebranche verder geëvolueerd en is er veel vooruitgang geboekt. Voor SIG is het nu tijd om terug te kijken en te reflecteren op de data die wij de afgelopen jaren hebben verzameld.

Share this:

Author
Luc Brandts

CEO SIG Group

Contact us

In dit rapport (Engelstalig) delen wij de belangrijkste inzichten, en onze verwachtingen op het gebied softwareontwikkeling in de komende jaren. Uiteraard gebaseerd op concrete analyses en feiten. Ons doel is om u die relevante inzichten te geven die u nodig hebt om de softwarekwaliteit te verbeteren, wat uw volgende stap ook is.

In het eerste jaarlijkse Benchmark Report concentreren wij ons op de volgende drie onderzoeksvragen:

 1. Is de kwaliteit van software verbeterd of afgenomen?
  Tot op heden, vinden wij dat binnen de softwarebranche het inzicht ontbreekt of de softwarekwaliteit daadwerkelijk verbetert of achteruitgaat.
 2. Levert een beter softwareproces ook betere softwarekwaliteit op?
  Gewoonlijk verwachten zowel leidinggevenden als ontwikkelaars dat de kwaliteit van softwareprocessen veel invloed heeft op de kwaliteit van de producten. Wij kunnen vanuit beide invalshoeken onze data sets correleren, om zo tot een directer antwoord te komen.
 3. Wat is de impact van opkomende technologiestacks?
  Reflecties op het verleden zijn niet compleet zonder projecties in de toekomst. Wat zien we bij SIG in onze recent verzamelde data en wat betekent dat voor besluitvormers?

Over de auteurs:

 

 

 

Dr. Luc Brandts, CEO SIG                                                                       

Luc is a seasoned IT professional having run and managed several technology firms. He co-founded BWise in 1994, growing it to a leading global technology firm.

 

 

 

Dr. Magiel Bruntink, Head of Research SIG 

Magiel is an internationally published author in the field of software engineering, with over 15 years of experience in research, consulting and education.

Download het Benchmark Report!

Download het 2019 Benchmark Report en ontvang waardevolle inzichten over de huidige staat van software landschappen en voorspellingen over toekomstige ontwikkelingen. Ontdek antwoorden op vragen als:

 • Is de algehele softwarekwaliteit verbeterd?
 • Welke technologieën zijn in opkomst en welke verdwijnen naar de achtergrond?
 • Welke best practices onderscheidt de ‘low-‘ van ‘high-performers’?
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.