Book a Demo
search icon
illustration
illustration

Software Improvement Group (SIG) wint raamcontract bij Vlaamse Overheid

01 February 2022

(English version can be found here)

Software Improvement Group (SIG) wint raamcontract bij
Vlaamse Overheid

 

Antwerpen, 1 februari 2022 – Software Improvement Group (SIG), de onafhankelijke autoriteit op het gebied van softwarekwaliteit, heeft vandaag aangekondigd dat de Vlaamse Overheid, Beleidsdomein Kanselarij en Bestuur Agentschap Facilitair Bedrijf, SIG heeft geselecteerd voor het geven van onafhankelijke strategische ICT adviesverlening. 

SIG kijkt uit naar de samenwerking. Petra Van Beneden – Director Belgium & Luxembourg: “In de Belgische markt zien wij een toenemende aandacht voor softwarekwaliteit in digitalisatie trajecten. Het verheugt ons dan ook om via deze overeenkomst voor de Vlaamse Overheid en alle verbonden agentschappen en departementen onafhankelijke, strategische adviesverlening te kunnen aanbieden voor een succesvolle digitale transformatie van de Vlaamse Overheid.”

SIG is geselecteerd om de kwaliteit van maatwerk software door en/of voor de besteller op een objectieve wijze te analyseren, daarop te rapporteren en te adviseren over mitigerende maatregelen om de software te verbeteren.

Petra Van Beneden: “Onze analyses helpen om gefundeerde beslissingen te nemen, risico’s vroegtijdig in de software te ontdekken en om deze te kunnen elimineren. Niet in het minst om onder andere security te verbeteren. Daardoor kan er versneld gewerkt worden aan legacy modernisering en digitale transformaties.”