Book a Demo
search icon
illustration

2019 Benchmark Report: Through the SIG Looking Glass

publication inner img

2019 Benchmark Report

Sinds onze oprichting in 2000, hebben wij bij SIG velen klanten mogen helpen bij het verbeteren van de softwarekwaliteit. In bijna 20 jaar is de softwarebranche verder geëvolueerd en is er veel vooruitgang geboekt. Voor SIG is het nu tijd om terug te kijken en te reflecteren op de data die wij de afgelopen jaren hebben verzameld.

Through the SIG looking glass

In dit rapport (Engelstalig) delen wij de belangrijkste inzichten, en onze verwachtingen op het gebied softwareontwikkeling in de komende jaren. Uiteraard gebaseerd op concrete analyses en feiten. Ons doel is om u die relevante inzichten te geven die u nodig hebt om de softwarekwaliteit te verbeteren, wat uw volgende stap ook is.

In het eerste jaarlijkse Benchmark Report concentreren wij ons op de volgende drie onderzoeksvragen:

 • checkmark icon

  Is de kwaliteit van software verbeterd of afgenomen?
  Tot op heden, vinden wij dat binnen de softwarebranche het inzicht ontbreekt of de softwarekwaliteit daadwerkelijk verbetert of achteruitgaat.

 • checkmark icon

  Levert een beter softwareproces ook betere softwarekwaliteit op?
  Gewoonlijk verwachten zowel leidinggevenden als ontwikkelaars dat de kwaliteit van softwareprocessen veel invloed heeft op de kwaliteit van de producten. Wij kunnen vanuit beide invalshoeken onze data sets correleren, om zo tot een directer antwoord te komen.

 • checkmark icon

  Wat is de impact van opkomende technologiestacks?
  Reflecties op het verleden zijn niet compleet zonder projecties in de toekomst. Wat zien we bij SIG in onze recent verzamelde data en wat betekent dat voor besluitvormers?

2019 Benchmark Report: Through the SIG Looking Glass

image

Author:

Luc Brandts

Group CEO

image of author

Author:

Magiel Bruntink

Head of Research

image of author