Book a Demo
search icon
illustration
illustration

Samen zorgen voor bescherming van AI: De missie van OWASP AI Exchange

24 October 2023

Samen zorgen voor bescherming van AI: De missie van OWASP AI Exchange

AMSTERDAM, 24 oktober 2023 – De OWASP® Foundation, onder leiding van AI-expert Rob van der Veer, introduceert de OWASP AI exchange. Dit initiatief is gericht op open-source samenwerking tussen experts die zich richten op AI-beveiliging en standaardisatie.

De OWASP AI exchange maakt gebruik van het dreigingsmodel van Software Improvement Group en biedt een wereldwijd platform voor professionals om inzichten en strategieën te delen en beveiligingsrisico’s voor AI te beperken. Als expert van de CEN/CENELEC beveiligingswerkgroep voor de EU AI Act, erkent Van der Veer het belang van gezamenlijke inspanningen. “Met de snelle evolutie van AI is kennis opbouwen over de beveiliging een gedeelde verantwoordelijkheid,” zegt Rob.

Dit initiatief dient als een oproep tot actie voor AI-experts en professionals uit de industrie. “We moedigen deelname aan: bezoek de GitHub repository op owaspai.org en draag bij aan de groeiende kennisbank. Elk perspectief helpt bij het verfijnen van onze aanpak,” merkt Van der Veer op.

OWASP Foundation: “De OWASP AI Exchange, die gebruik maakt van het AI framework van Software Improvement Group, speelt een cruciale rol bij het beveiligen van AI-systemen en het consequent reguleren van AI-bedreigingen door middel van feedback en bijdragen van de wereldwijde community. Door kennis en best practices te delen, helpen we om AI-systemen voor iedereen veiliger en betrouwbaarder te maken.”

Nu AI de industrieën blijft vormen en innovaties blijft beïnvloeden, is het belangrijk om te zorgen voor de veilige integratie ervan in onze systemen. De OWASP AI exchange vult dit in met  gedeelde kennis en samenwerking – als input voor  ISO/IEC 27090, de OWASP ML top 10, de OWASP Top 10 voor Large Language Models, OpenCRE.org en meer.

Voor meer informatie of om bij te dragen aan dit initiatief, ga naar owaspai.org of neem rechtstreeks contact op met rob.vanderveer@owasp.org.